Qui som?

Schola Cantorum de Lleida és un cor polifònic interterritorial, dins de la demarcació Terres de Lleida de la Federació Catalana d'Entitats Corals. La seva finalitat és el conreu del cant pla o cant gregorià i de les primeres polifonies que se'n van derivar, així com de polifonies posteriors que han pres com a base el cant pla o gregorià.
Va ser creat a Lleida el 5 de maig de 2009. El dia 24 d'abril de 2010 es va aprovar la seva admissió com a membre de ple dret de la Federació Catalana d'Entitats Corals.
Hi poden participar cantaires actius (homes i dones) de Lleida i comarques, sense que hagin de deixar els seus respectius cors. També altres persones que no estiguin en cap altre cor, sempre que tinguin una mínima experiència musical i vulguin gaudir interpretant aquest apartat de la música antiga.
Tots els membres nous hauran de passar una prova musical abans de ser acceptats al cor definitivament.
Els dies d'assaig són els dilluns, de les 20:30h. a les 22:30h., a l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida, al carrer Pau Claris, 10 Lleida:  ateneu@ateneulleida.cat

Durant el primer any la direcció va ser a   càrrec de Ramon Vilar i Herms, llicenciat en Filosofia, professor de Música, expert en Cant Gregorià. director del Cor Blanquerna i la Coral Preludi i tècnic de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


El seu director actual és l'Enric Navàs:
Nascut el 1946 a Juncosa de les Garrigues, va cursar els estudis de batxillerat i de música al seminari de Tarragona. El 1973 es va graduar a l'Escola Social de Barcelona amb el títol de diplomat en relacions laborals. Va aprofundir en els estudis de música al conservatori de Lleida amb les assignatures d'harmonia, estètica i formes, i sis cursos de cant.

Va orientar la seva dedicació a la pedagogia musical i a la direcció, assistint de 1975 a 1986 a nombrosos cursos de direcció de cors i d'orquestra amb diversos professors nacionals i internacionals.
Cofundador de l'Ateneu Popular de Ponent.

Creador i director de diversos cors a Lleida i comarques.

Membre del consell directiu de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC), des de 1985 fins a 2012 i cap del seu equip tècnic durant vuit anys.
Professor de direcció coral de la FCEC a Barcelona, Girona i Lleida.

No hay comentarios:

Aquest dilluns, 2 de setembre la Schola Cantorum ha iniciat el curs, així cada dilluns a dos quarts de nou del vespre plantarem les llavor...