Un cop passat aquest intens i emocionant diumenge...avui dilluns dia d'assaig de la Schola Cantorum, no podem fer més que una valoració molt positiva.
La gran capacitat d'organització de la Coral Maristes Montserrat de Lleida, en aquesta diada, en la seva novena edició de #Lleidacantadelta ha estat clau perquè la nostra coral, juntament amb 41 més vingudes de tota Catalunya   ens apleguéssim en germanor a Deltebre.
La Schola Cantorum vol donar les gràcies a Deltebre i la seva gent per l'acollida, als voluntaris, als guies, i molt especialment a Coral Maristes Montserrat  per fer-nos gaudir d'un dia, sens dubte inoblidable.

Només arribar ens van donar esmorzar i seguidament vam cantar juntament amb més de 1.000 cantaires cançons com el Carrilet de La Cava, Lleida Canta, els Segadors... només un assaig per poder cantar més tard...també vam gaudir de la interpretació de Lo meu riu de l'ebrenc, Joan Rovira.
  
r

 El dia ennuvolat ens deixava imatges de l'horitzó
amb bromes amenaçadores però que, rendides als nostres cants contenien la pluja...així va ser possible cantar Lo Pont Passador, Lo Mas Tramuntano, La Platja de Riumar,   ... finalment els núvols van haver de deixar anar una mica d'aigua sobre nosaltres i no va ser possible cantar a .






 L’esdeveniment de la Coral de Maristes de Montserrat , en col·laboració amb  l’Ajuntament de Deltebre, la Federació Catalana d’Entitats Corals, i la Societat Musical Espiga d’Or, va estar amenitzat per diferents associacions musicals com ara Associació Musical Sol del Delta, la Rondalla dels 3 cantadors, la Colla Sardanista i de Jotes de Deltebre i a més a més moltes associacions de veïns de la zona de Deltebre...tots varen fer possible aquest dia inoblidable...




Després ens vam dirigir al de la Finca de Bombita, on ens esperaven amb paelles d'arròs, naturalment de per donar menjar a més de 1500 persones! i on més tard, ja a la tarda, es va realitzar el cant comú, que tan acuradament havíem assajat al matí al pont de Lo passador. Us ben assegurem que no en va quedar gens ni mica!
                                             
I després de dinar, tips i contents vàrem gaudir de música i germanor amb  molts cantaires que havíem pogut gaudir dels  paisatges únics d'aquest municipi.


  
Tot just ara som plenament conscients de què ha representat aquest dia en la vida dels cantaires, ara comencem a ficar en comú la diada amb les fotos i els vídeos de tots plegats, però mentre escric  aquesta petita crònica estic convençuda que, aquest dia 29 d'abril de 2018 a Deltebre, ens ha deixat petjada....al cor! De nou només diem gràcies amics!


    

Qui som?

Schola Cantorum de Lleida és un cor polifònic interterritorial, dins de la demarcació Terres de Lleida de la Federació Catalana d'Entitats Corals. La seva finalitat és el conreu del cant pla o cant gregorià i de les primeres polifonies que se'n van derivar, així com de polifonies posteriors que han pres com a base el cant pla o gregorià.
Va ser creat a Lleida el 5 de maig de 2009. El dia 24 d'abril de 2010 es va aprovar la seva admissió com a membre de ple dret de la Federació Catalana d'Entitats Corals.
Hi poden participar cantaires actius (homes i dones) de Lleida i comarques, sense que hagin de deixar els seus respectius cors. També altres persones que no estiguin en cap altre cor, sempre que tinguin una mínima experiència musical i vulguin gaudir interpretant aquest apartat de la música antiga.
Tots els membres nous hauran de passar una prova musical abans de ser acceptats al cor definitivament.
Els dies d'assaig són els dilluns, de les 20:30h. a les 22:30h., a l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida, al carrer Pau Claris, 10 Lleida:  ateneu@ateneulleida.cat

Durant el primer any la direcció va ser a   càrrec de Ramon Vilar i Herms, llicenciat en Filosofia, professor de Música, expert en Cant Gregorià. director del Cor Blanquerna i la Coral Preludi i tècnic de la Fonoteca de Música Tradicional Catalana del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.


El seu director actual és l'Enric Navàs:
Nascut el 1946 a Juncosa de les Garrigues, va cursar els estudis de batxillerat i de música al seminari de Tarragona. El 1973 es va graduar a l'Escola Social de Barcelona amb el títol de diplomat en relacions laborals. Va aprofundir en els estudis de música al conservatori de Lleida amb les assignatures d'harmonia, estètica i formes, i sis cursos de cant.

Va orientar la seva dedicació a la pedagogia musical i a la direcció, assistint de 1975 a 1986 a nombrosos cursos de direcció de cors i d'orquestra amb diversos professors nacionals i internacionals.
Cofundador de l'Ateneu Popular de Ponent.

Creador i director de diversos cors a Lleida i comarques.

Membre del consell directiu de la Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC), des de 1985 fins a 2012 i cap del seu equip tècnic durant vuit anys.
Professor de direcció coral de la FCEC a Barcelona, Girona i Lleida.

Aquest dilluns, 2 de setembre la Schola Cantorum ha iniciat el curs, així cada dilluns a dos quarts de nou del vespre plantarem les llavor...